Довідковий центр AUTO.RIA.com

Рус Укр
Назад

Що таке Рекламна кампанія і навіщо вона потрібна?

При базовому розміщенні, авторазборка знаходиться в загальному пошуку і у продавця немає додаткових переваг перед конкурентами. Рекламна компанія (далі РК) дозволяє управляти позицією авторозбірки в загальному пошуку, регулювати кількість дзвінків від клієнтів і продавати більше.

РК можна підключити по одній або відразу за кількома марками?

Підключити РК можна по будь-якій кількості марок. Також по будь-якій кількості марок можна підіймати ставку за дзвінок і залучати більше клієнтів.

Скільки коштує підключити РК?

Саме підключення безкоштовно, а бюджет РК (який повинен бути кратним 1000 грн) встановлює сам продавець. З цих коштів оплачуються дзвінки клієнтів. Ціну на дзвінки може встановлювати тільки продавець, відштовхуючись від стартової вартості і орієнтуючись на конкурентів.

Коли починає працювати РК?

Відразу після того, як буде підключений підмінний номер. Зазвичай це займає один робочий день після поповнення бюджету РК.

А якщо конкуренти піднімуть ціну на дзвінок, а я - ні?

Більше дзвінків отримують ті продавці, чиї ціни на дзвінок вище. У разі змін ставок на дзвінок по певної марки, продавці, які займаються цією маркою, отримують сповіщення. Також автоматично перераховується прогноз, скільки дзвінків вони зможуть отримати за своєю ціною, враховуючи нові ціни конкурентів.

Скільки коштує 1 дзвінок?

Залежить від марки автомобіля. Якщо розбірка займається декількома марками - ціна дзвінка на кожну з них різна. Мінімальна вартість розрахована виходячи з ринкової вартості дзвінка по окремо взятій марці. Якщо продавець хоче отримувати більше дзвінків по одній з марок, він може підвищити вартість дзвінка по ній. Після цього авторозбірка підніметься вище в пошуку, що приверне додаткову увагу з боку покупців і, як наслідок, більше дзвінків.

Як довго триває РК?

Поки продавець не отримає дзвінки на весь бюджет або не зупинить РК. Після цього розбірка відображається в загальному пошуку серед усіх авторозбірок.

Послуга "Відстрочка оплати" 

Якщо у вас закінчились кошти - ваша авторозбірка не втратить свою ефективність, можете оплатити отримані дзвінки пізніше. Протягом відстроченого періоду поповнюйте ваш бюджет без поспіху та без перерви в розміщенні.
Відстрочка платежу діє, поки не спрацює одна з цих умов:

  • пройшло 2 тижні з першого дзвінка, оплаченого в кредит;
  • сума кредитного ліміту перевищила половину всіх ваших поповнень бюджету за останній місяць. Наприклад, якщо за останній місяць ви поповнили бюджет дзвінків на 3 000 грн, то в відстрочку вам буде надано 1 500 грн.

Кошти за дзвінки з відстрочкою платежу будуть зняті з бюджету дзвінків при наступному поповненні.

Навіщо міняти номер телефону?

Підміна номера потрібна для того, щоб у AUTO.RIA була технічна можливість відстежувати кількість дзвінків, а продавці - джерело їх надходження.

Як зупинити РК?

Зупинити РК можна в будь-який момент. Для цього достатньо натиснути кнопку «Зупинити РК» в особистому кабінеті користувача. Після цього розбірка знімається з перших позицій у пошуку і відображатиметься на AUTO.RIA на умовах базового розміщення. Кошти, що залишилися, залишаються на балансі користувача.

Як прослуховувати дзвінки клієнтів?

Після підключення РК, в особистому кабінеті користувача створюється розділ «Журнал дзвінків». У ньому можна відстежувати кількість дзвінків, прослуховувати їх і, в разі, якщо дзвінок не цільовий, відправляти його на повторну модерацію. У разі, якщо кошти за нього були зняті, вони обов'язково повернуться в бюджет РК.

Чи оплачуються пропущені дзвінки?

Дзвінки, пропущені у вихідні або поза робочим часом не оплачуються. Дані про не робочий час продавець заповнює в анкеті авторозбірки. А дзвінки, пропущені в робочий час, оплачуються.

Чи повинен я платити, якщо, наприклад, абонент помилився номером?

Плата стягується лише за цільові дзвінки, тобто, за дзвінки покупців з AUTO.RIA. Щоб повернути кошти, потрібно вибрати нецільовий дзвінок в «Журналі дзвінків» і повернути його на повторну модерацію. У разі, якщо кошти були зняті помилково, вони обов'язково повернуться в бюджет РК.

Якщо один клієнт дзвонить двічі, наприклад, щось уточнити - це вважається як один дзвінок або два окремих?

Ні, оплачуються тільки унікальні дзвінки, тобто, від різних покупців. Якщо покупець дзвонив кілька разів протягом 7 днів - оплачується тільки 1-й дзвінок. Якщо ж між дзвінками пройшло більше як тиждень - кожен дзвінок оплачується окремо.

Чи можна регулювати РК, тобто, робити її більш ефективною або, навпаки, зменшувати обороти?

Можна. Щоб отримувати більше дзвінків, потрібно підвищити їх вартість. Після цього авторозбірка підніметься вище в пошуку, що приверне додаткову увагу з боку покупців і, як наслідок, більше дзвінків. І навпаки, при зниженні вартості, продавець отримує менше дзвінків.

Яка статистика доступна при підключенні РК?

Вся та ж, що і при базовому розміщенні (покази компанії, перегляди сторінки, перегляди телефонів, кількість заявок на запчастину) плюс кількість дзвінків.

Чи потрібно при підключенні РК платити ще за базове розміщення?

Потрібно, оскільки запустити РК без базового розміщення неможливо. Базове розміщення дозволяє розбірці бути присутньою в каталозі авторозбірок і приймати замовлення через стіл запчастин. До того ж при підключенні РК по одній марці, базове розміщення дозволить продавати автозапчастини по іншим маркам на звичайних умовах.

Чи будуть списуватися кошти за дзвінок по марці зазначеної в авторозбірці, але РК по ній не підключена?

Так, якщо ви отримуєте дзвінок по марці, яка вказана в вашому профілі, але до якої не підключена РК - кошти за нього списуються. Але тільки якщо дзвінок - цільовий. У такому випадку його вартість буде стартовою, тобто, мінімальної. Таким чином, ви будете платити менше, ніж продавці, що підключилися по цій марці РК.

 

Ця стаття була корисна для вас?
Ми раді, що змогли допомогти Вам!
Дякуємо за відгук.
×
Допоможіть нам поліпшити статтю.
Якщо у Вас є пропозиції, як можна зробити статтю більш корисною, розкажіть нам про це - залиште свій відгук і ми обовʼязково його врахуємо!
Вибачте, під час відправки сталася помилка, спробуйте, будь ласка, ще раз.