Довідковий центр RIA.com

Рус Укр
Назад

Що таке рейтинг продавця?

Рейтинг продавця RIA.com - числовий показник, який показує якість послуг, сервіс, надійність та перевіреність продавця.

Рейтинг продавців створений, для того, щоб сформувати в покупців максимальний рівень довіри, надавши максимально повну і правдиву інформацію про продавця на RIA.com.

Рейтинг відображається в пошуку біля кожного оголошення продавця, що впливає на вибір покупця.

Критерії рейтингу та потенційно можлива кількість балів за їх дотримання відображаються в Особистому кабінеті продавця, розділ - “Рейтинг продавця”.

Максимальна кількість балів, яку може отримати продавець - 100 балів.

Про перевірки:

- Ідентифікація через застосунок Дія (23 бали)

Для фізичної особи: Підтвердження особи через Дія.Підпис. Покрокова інструкція доступна на сторінці рейтину продавця

Для юридичної особи: укладання договору з ЕЦП. Деталі по договору можна уточнити у свого менеджера. 

- Перевірка інспектором RIA.com (15 балів)

Інспектор RIA - представник компанії RIA.com, який проводить перевірку місцезнаходження магазину. Отримана інспектором, інформація дозволить покупцю простіше знайти магазин при потребі самовивозу товару.

- Якість наповнення публікацій (10 балів)

Наповненому та інформативному оголошенню довіряють більше покупців - чим більше інформації продавець вказуєте в своєму оголошенні, тим ефективніше буде його розміщення на сайті.

- Робота з замовленнями та заявками «Перетелефонуйте мені» (10 балів)

Продавець, який опрацьовує всі замовлення, які надходять від покупців демонструє свій високий рівень сервісу обслуговування покупців. Заявки “Перетелефонуйте мені” можуть бути потенційними замовленнями для продавця. Тому обробка всіх 100% замовлень є  важливим критерієм у формуванні рейтингу продавця.

- Відгуки покупців (7 балів)

Позитивні оцінки покупців також впливають на формування рейтингу продавця. Чим більше позитивних оцінок ставлять користувачі, тим вищий бал нараховується. Більше в окремому матеріалі: Про відгуки покупців.

- Доля успішних доставок (5 балів)

Успішна доставка - це отримана покупцем доставка товару, яку продавець оформив через сайт RIA.com і відправив Новою поштою. Більше в окремому матеріалі: Про успішні доставки.

- Швидкість відповіді в чаті (5 балів)

Чим швидше продавець відповідає покупцю в чаті, тим вищий рейтинг. 

- Частота відповідей на дзвінки (5 балів)

Продавець, який відповідає на всі дзвінки, які до нього надходять демонструє високий рівень сервісу та клієнтоорієнтованості, що підвищує його рейтинг продавця.

- Кількість робочих годин магазину (5 балів)

Для покупців важливо отримати інформацію про запчастину та придбати її в зручний для них час. Саме тому кількість робочих годин та готовність працювати з покупцями є важливим в роботі продавця.

- Підтверджений номер телефону (4 бали)

При реєстрації кожен продавець обов'язково підтверджує свій номер телефону. Тому телефони, вказані в оголошеннях, дійсні та належать реальним продавцям. В тому числі, ті номера телефонів, які вказані в Інтернет-магазині.

- Заповнена «Анкета» в Особистому кабінеті (3 бали)

При реєстрації продавець заповнює профіль, де вказує свої контактні дані (також місто, фото). Чим більше продавець дає можливостей для зв'язку з ним, тим вище його рейтинг серед інших продавців.

- Вказана наявність товарів (в наявності, під замовлення) (3 бали)

Плашки про наявність товару або під замовлення додають інформативності оголошенню та спрощують пошук товарів покупцем.

Як отримати статус «Перевірений продавець»?

Статус можуть отримати продавці з активним комерційним пакетом, які набрали від 86 балів в рейтингу. Статус не відображається для продавців без активного комерційного пакета. Якщо сума балів стане менше ніж 86, статус “Перевірений продавець” втрачається. 

Статус надається до всіх оголошень продавця та відображається в каталозі товарів та на сторінці пропозиції продавця окремою плашкою.

Ця стаття була корисна для вас?
Ми раді, що змогли допомогти Вам!
Дякуємо за відгук.
×
Допоможіть нам поліпшити статтю.
Якщо у Вас є пропозиції, як можна зробити статтю більш корисною, розкажіть нам про це - залиште свій відгук і ми обовʼязково його врахуємо!
Вибачте, під час відправки сталася помилка, спробуйте, будь ласка, ще раз.