Довідковий центр RIA.com

Рус Укр
Назад

Рекомендації для безпечних покупок запчастин

Купівля запчастин через інтернет - це швидко і зручно. Запчастини, що продаються через інтернет коштують дешевше ніж нові та ті, що продаються на ринках.

Дотримуйтесь цих порад при купівлі запчастин щоб уникнути непорозумінь і втрати грошей:

  • Не перераховуйте гроші продавцям (завдаток, часткова або повна вартість товару).

Домовляйтеся про відправку запчастини тільки післяплатою з попередньої відправкою невеликої суми за пересилку, але не більше.

  • Запитайте у продавця додаткові фотографії товару.

Ви зможете розглянути питання, що цікавлять вузли і частини деталі. Якщо щось насторожує або не до кінця зрозуміло попросіть, щоб поруч з фотографією був аркуш паперу зі словом або цифрами які Ви повідомите. Також можна запросити невелике відео товару.

  • Телефонуйте тільки на ті телефони, що вказані в полі "Контакти продавця".

Не спілкуйтесь і не листуйтеся з продавцями по телефонам, що вказані в описах або примітках до оголошень. Швидше за все ці контакти не підтверджені.

  • Не довіряйте занадто низькій ціні.

Будьте пильні і запам'ятайте, що при покупці через інтернет вартість товару може бути нижче ніж на ринку або в спеціалізованому магазині, але різниця в 30% або більше може свідчити про те, що з товаром якісь проблеми.

  • Завжди вибирайте платіж з післяплатою.

Користуйтеся послугами перевізників, які доставляють товар післяплатою. Все добре перевіряйте, так як можете заплатити гроші за неробочий, дефектний або взагалі інший товар.

  • Якщо в поведінці продавця Вас щось насторожило, краще відмовитися від угоди.

Наприклад, продавець налаштований категорично проти транспортної компанії яку Ви йому пропонуєте (без пояснення дійсно вагомих причин (причини типу: так вони погано працюють, у мене з ними конфлікт, мені вони не подобаються, ми з ними не працюємо - взагалі не розглядати)), слід перестрахуватися і відмовитися від його послуг.

 

Ця стаття була корисна для вас?
Ми раді, що змогли допомогти Вам!
Дякуємо за відгук.
×
Допоможіть нам поліпшити статтю.
Якщо у Вас є пропозиції, як можна зробити статтю більш корисною, розкажіть нам про це - залиште свій відгук і ми обовʼязково його врахуємо!
Вибачте, під час відправки сталася помилка, спробуйте, будь ласка, ще раз.